Yüzdeki yaralar için evde tedaviler


Herkesin küçük bile olsa yüzünde yara oluşmuştur. Peki bu yaralardan nasıl kurtulabiliriz?

Bazı yaralanmalar ve aknelerin sonucu olarak görülebilen yüz yaraları can sıkıcı olabilir ve kişinin sosyal ortamlarda kendine olan güvenini azaltabilir. Yüz yaralarından tamamen kurtulmak daha çok yaranın türüne ve büyüklüğüne bağlı olmakla birlikte akne nedeniyle meydana gelen yüz yaraları için profesyonel tedavi yöntemlerinin yanı sıra evde yapılabilecek uygulamalar bulunmaktadır. Lazerli tedavilerden limon maskesine kadar farklı yöntemlerle bu yaraların görünümünü azaltmak mümkündür.

Yüzde oluşan yaraların nedeni ne olursa olsun uzun süre güneş ışığına maruz kalmak yara izlerini belirginleştirdiğinden güneşe çıkarken mutlaka yüksek korumalı bir güneş kremi kullanın. Krem tüm yüze eşit miktarda sürülmeli ve güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce uygulanmalıdır

Limon tedavisi:
Yara izinin bulunduğu bölgeyi hijyen açısından iyi temizlemeniz gerekmektedir. Daha sonra bir çay kaşığı limon suyunu pamuğa dökerek , yara izinin olduğu bölgeyi ovun. Ovma işlemi bittikten sonra limon suyunun yaklaşık 10 dakika kadar cildinizde kalmasını sağlayın. Ardından cildinizi temizleyebilirsiniz. Yaklaşık 1 ay boyunca günde 2 kere uygulayabilirsiniz.
Limon ağartıcı olduğundan dolayı, yara izlerinin rengini açar. Böylece yara izlerini hafifletir ve zaman içerisinde düzgün ve duyarlı olarak uygulandığı sürece yara izleri günden güne azalacak ve sonunda görüntüsünü kaybedek ve böylece limon ile yarayı doğal bir çözüm yolu ile tedavi etmiş olursunuz.

Bal tedavisi:
2 çay kaşığı gerçek bal ile 2 çay kaşığı kabartma tozunu bir kase içerisinde karıştırın.
Yaklaşık olarak 5 dakika boyunca karışım ile cildinizde bulunan yaraya masa yaparak uygulayın.
Sonrasında sıcak bir havluyu yara olan bölgeye koyun.
Havlu sıcaklığını kaybettiğinde cildinizi temizleyebilirsiniz.
Bal ile yara tedavisi yönteminde kullanacağınız balın saf ve gerçek olduğundan emin olmalısınız. Aksi taktirde istediğiniz sonucu alamazsınız. Bal aynı zamanda doğal bir nemlendiricidir. Yaraların tedavisinde doku yenilenmesini hızlandırır ve cildinizdeki yaraları tamir edici özelliğe sahiptir.

Soğan tedavisi:
Yara izinin bulunduğu bölgeye soğan özü sürülerek ovulur.
Soğan ile yara tedavisi uygulamasından ciddi sonuçlar almak istiyorsanız , günde en az 1 kere ve 1 ay boyunca uygulamalısınız.
Ancak hassas bir cilt yapısına sahipseniz, bu uygulama size göre olmayabilir. Eğer cildinizde bir yanma veya kızarıklık olursa uygulamayı kesmelisiniz.

Salatalık kremi tedavisi:
Salatalık genel olarak cilt bakımında kullanılan doğal çözümlerden bir tanesidir. Özellikle cildi yumuşatması ve diri tutması amacıyla kullanılır. Salatalığın cilde diğer yararı ise salatalık içerisinde bulunan asitik sayesinde cildi tahriş yapma olasılığının çok az olmasıdır. Kısacası salatalık ile yapılacak uygulama sonrasında cildiniz aksi yönde hiç bir tepkime vermez ve her cilt tipi için kullanılabilir.
Salatalıkları bir kase içerisine doğrayın ve 4-5 dakika kadar blender da püre haline getirin. Ayrı bir kase içerisine bir yumurta koyun ve daha sonra salatalık ile yumurtayı birleştirin.
Hazırlamış olduğunuz kremi cildinize uygulayın. Özellikle yara bölgesine uyguladıktan sonra 20 dakika kadar bekletin ve ardından cildinizi temizleyin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Bumerang - Yazarkafe