Saç Nasıl Gürleşir?


Saç Nasıl Gürleşir?

Birçok kadının en büyük problemlerinden biri zayıf ve sağlıksız saçlardır. Saçlar, kişinin dış görünüşünde çok büyük bir rol oynar ve kadınların güzel ve bakımlı görünmelerinde büyük bir etkisi vardır. Saçların zayıf, cansız, sağlıksız, kuru, kırılgan olmasının birçok sebebi olabilmektedir. Buna birçok hastalık sebep olabileceği gibi stres, hava koşulları ve genetiğin de çok büyük etkisi vardır. Birçok kadın saçlarının gür ve sağlıklı görünmesi için çeşitli yöntemler denemekte, bazıları gerçekten olumlu sonuç verse de bazı çabalar sonuçsuz kalabilmektedir.


Gür Saçlar İçin Önce İçten Tedavi

 

Saç dökülmesinin birçok sebebi vardır ve dökülen saçlar yerine gelmediğinde azalır ve zamanla cılız hale gelir, bu da saçları bakımsız gösterir. Her gün bedenimiz kendini yenilemektedir. Bu yüzden her gün belli bir miktar saçın dökülmesi normaldir ancak bu dökülme çok fazla ve rahatsızlık verici derecedeyse bunun önlenmesi gerekir. Öncelikle saç problemlerinin altında yatan bir hastalık var mı bunun araştırılması gerekir. Birçok vitamin eksiklikleri saçların zayıf ve az olmasına sebep olabilmektedir. Bunun için önce bir dahiliye uzmanına başvurulmalı ve gerekli tetkikler yapıldıktan sonra vücutta herhangi bir vitamin ya da mineral eksikliği varsa doktorun verdiği tedavi ile düzeltilmesi gerekir. Vücuttaki bu eksiklikler giderildikten sonra saçlar da daha sağlıklı daha gür ve daha güçlü olacaktır.


Tedaviye Rağmen Saçlar Gürleşmiyorsa


 Eğer vücuttaki tüm eksiklikler giderildi ise artık dıştan saçın desteklenmesi gerekmektedir. Piyasada çok çeşitli saç ürünleri vardır ve bunların birçoğu doğal içerikli değildir ya da birçoğu sonuç vermemektedir. Eczaneden alınacak birkaç ürün ile çok kısa sürede saçların güçlenmesi ve gürleşmesi sağlanabilir. Saç gürleştiren kür için öncelikle eczaneden Evigen, Bemiks, Bephanten ve C vitamini ampulleri alın, her birinden birer tane şampuanınızın içine kırın, her yıkamada kullanmadan önce çalkalayın ve saçınızı yıkarken birkaç dakika boyunca bu şampuanı saçınızda bekletin ve durulayın. Ayrıca bu vitaminleri zeytinyağı ve badem yağı ile karıştırarak haftada bir kez saçınıza sürüp 3 saat bekletip yıkayarak da kullanabilirsiniz. Saçlarınızın ne kadar gürleştiğine şaşıracaksınız.


Yorum Gönder

0 Yorumlar

Bumerang - Yazarkafe