%1 şansın var dediler… Buerger hastalığı (Budama Hastalığı) Tedavisi


%1 şansın var dediler… Buerger hastalığı (Budama Hastalığı) Tedavisi

Dizaltında damar tıkanıklığı olup ta, ‘Kılcal damarlarınız tıkalı. Ameliyat olamazsınız’ denilen hastalar ameliyat ettik ve etmeye devam ediyoruz. Daha önce bacağına müdahale edilen ancak artık müdahale şansı kalmayan ‘Yapılacak birşey yok’ denilen hastalar kurtardık ve kurtarmaya devam ediyoruz. ‘Dünyanın neresine gidersen git birşey yapılamaz’ denilen hastalarımız oldu. Biz yaptık ve iyi ki yapmışız.

Buerger Hastalığı (Budama Hastalığı) denilen ve sigara ilişkili hastalara yapılabilen müdahaleler sınırlıydı. Zor hastalardı, ama çok gençlerdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok tedavi denendi. Ancak tam bir başarı sağlanamadı. Neden olmasın dedik? Problem damar kaynaklıydı. Damar da bizim işimizdi. İnanılmayanı, olmaz denileni hayata geçirmeye çalıştık ve hepsinde olmasa da başardık. Bu hastalığın tedavisi için çalışan uluslararası organizasyonlarda görev aldık ve birlikte çalışmaya devam ediyoruz.

‘Zor’ denilen, ‘İmkânsız’ denilen, ‘Şansın yok’ denilen pek çok hastayı tedavi ettik. Şimdi hepsiyle kocaman bir aileyiz. Büyümeye de devam ediyoruz. Bu sadece benim değil birlikte çalıştığım  herkesin yani ekibimizin başarısıdır. Ekibimizle birlikte sağlığınız için yanınızdayız…

Buerger hastalığı halen tanısı ve tedavisi konusunda tam bir fikir birliğine varılmış bir hastalık değildir. Tanısı ve tedavisi konusunda pek çok fikir olmasına karşılık tam olarak kabul görmüş bir tedavisi de yoktur. Bilinen en etkili yöntem tütün ve ürünlerinin kullanımının bırakılmasıdır. Cerrahi tedavisinin olmadığı düşüncesi yaygın ama yanlıştır. 

Bu tabuyu yıkıyoruz👍🏻👍🏻👍🏻Bize göre!!! Cerrahi tedavi imkanı yok denilen ancak bizce imkanı olan hastalarda sonuna kadar uğraşıyoruz…
 

Prof. Dr. Mustafa Hakan Zor tedavileri: 

❇ Periferik Damar Cerrahisi 
❇ Buerger Hastalığı Cerrahisi 
❇ Kritik Bacak İskemisi 
❇ Diyabetik Ayak Tedavisi 
❇ Varis Tedavisi

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Bumerang - Yazarkafe