Güçlü fakat yalnız kadın


Günümüzde birçok kavram değişime uğradı. Bunlardan biri de evlilik.

Kendinizden çıkıp genele bakabildiğiniz zaman yaşadığınız yalnızlık hissinin nedenini kendinizde aramayı bırakmanız çok daha kolay olacak. 30’lu yaşlarındaki birçok kadının geleceğe dair hayalleri arasında önceki nesildeki gibi mutlu bir aile kurmak, kendi evini düzenlemek ve arkadaşlarını ağırlamak yer alsa bile yaşanan sosyal değişimler sonucunda başka mücadelelerle yüzleşmeye başlanıyor.

Çocuk sahibi olamamak günümüzde yaygınlaşmaya başladı ve yalnız geçirilen zamanlar çoğaldı. Bütün bunlar modern kadını dile getirmeye çekindiği bir yalnızlığa doğru itti. ‘Evlenmek için henüz erken’ diyenler de var. Çünkü hayata dair yapmak istedikleri şeyler var. Birine bağlanmak ve belki de kendilerinden başka kimsenin sorumluluğunu üzerlerine almak istemiyorlar. Bu yüzden biriyle hayatını birleştirseler de; ‘Çocuk için daha çok erken, hazır değilim’ diyorlar.

Ayrıca günümüzde birçok kavram değişime uğradı. Bunlardan biri de evlilik. Artık cinselliğin daha özgür yaşandığı bir çağda yaşıyoruz. Eskiden, bundan bir 40 yıl önce evlilikler cinselliğin rahat yaşanabilmesi için gerçekleştiriliyordu. Hayat arkadaşını bulmak ve onunla beraber neslin devamını sağlamak üzerine kurulu bir yapıydı bu. Günümüzde ise cinsellik çok daha kuralsız ve özgür yaşanır oldu. Bu beraberinde diğer faktörler gibi evlilik yaşının gittikçe daha ileriye atılmasını getirdi. Kendi kendine yeten, kimseye muhtaç olmayan ve istediği zaman istediği şeyi yapabilecek olan özgür ve güçlü bir kadın imajı ortaya çıktı. Daha önceki nesilde hiçbir kadının yaşamadığı türden bir yalnızlığın bu çağda yaşanıyor olmasının nedeni buna dayanıyor. Ayrıca başarılı bir kariyere sahip kadınlar, çoğunlukla kendilerinden çok daha iyi konumdaki erkeklerden etkileniyorlar. Bu yüzden kadınlar evlenecekleri kişi konusunda seçiciyken, çok daha seçici bir hal alıyorlar. Bunları göz önünde bulundurduğunuz zaman yaşadığınız yalnızlık hissinin sadece size özel olmadığını fark edip, bunun üstesinden gelebilirsiniz.

 Metropol kadının yalnızlığı tercih etmesinin nedenleri:


Günümüzde kadınların erkeklerle eşit eğitim imkânlarına sahip olma olasılıklarının artması

Kadınların profesyonel meslek yaşamlarında erkeklerle eşdeğer yükselme şansına sahip olmaları

Kadınların erkekler gibi yüksek maaşlarla çalışma olanaklarına sahip olmaları ve bu sayede özgürlüklerini daha kolay elde edebilir olmaları

Daha önceki yıllarda kadını erkeğe bağımlı kılan birçok zorunluluğun artık ortadan kalkması ve kadının erkek olmadan da yaşamını idame ettirebilme arzusu.

Kaynak: HT Hayat

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Bumerang - Yazarkafe